Política
Carles Puigdemont i Pere Aragonès
Foto: Carles Puigdemont i Pere Aragonès | IG / @carlespuigdemont @perearagones
Eleccions catalanes

Puigdemont estén la mà a ERC, que descarta la unitat per no "repetir errors del passat"

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont i Pere Aragonès
Foto: Carles Puigdemont i Pere Aragonès | IG / @carlespuigdemont @perearagones

A la conferència d'Elna, Carles Puigdemont ha expressant la voluntat de crear una llista de país que vagi més enllà de les sigles de partit i, en aquest sentit, ha demanat unitat a Esquerra Republicana. “Ningú no pot demostrar les bondats d’anar per separat", ha dit el líder de Junts. Segons avança la Sexta, ERC hauria refusat la proposta: "Seria repetir errors del passat". 

Per què és important? A Elna, Puigdemont ha donat mostres clares de voler marcar distància amb el seu propi partit, tal com va fer Xavier Trias a les eleccions municipals. A la posada en escena de la conferència no hi havia rastre del color verd de Junts ni el logotip de la formació apareixia per enlloc. 

Què ha dit Puigdemont? El president a l'exili ha estès la mà a Esquerra: "Ni ERC ni Junts, anant per separat, hem pogut esdevenir el primer grup parlamentari del país en les dues darreres eleccions", ha lamentat durant la seva intervenció. 

  • "La candidatura que vull encapçalar haurà d’anar més enllà del partit i haurà d’incorporar perfils i suports provinents d'altres sectors”, ha anunciat. 
  • “Sé que el context de la Catalunya d’avui no és el mateix que el del 2017. Sóc conscient del desànim d’una part de la població per culpa de la incapacitat dels partits polítics", ha reconegut Puigdemont.  

Què ha dit ERC? Segons la Sexta, ERC reconeix la possibilitat d'"espais per a refer ponts" però descarta la proposta de Puigdemont. 

  • "Després d'abandonar el govern del 52% i votar en contra dels pressupostos més socials de la història d'aquest país, proposar una llista única enmig de retrets és repetir errors del passat", han assegurat fonts d'ERC a la Sexta.